CAUTĂ

Lhasa

Lhasa

Vă invităm la un open talk despre fotografie și despre Lhasa.

Expoziția de fotografie a lui Andrei Budescu (ce poate fi vizitata pana in 31 mai 2018 in Salina Turda) dezvăluie un teritoriu mai puțin mediatizat. Lhasa, capitala Regiunii autonome Tibet, este un oraș foarte contrastant. De la magazine de bijuterii la temple sacre, Lhasa se prezintă ca un centru în care capitalismul și misticismul par a fi condensate forțat. Imaginile aduc spre vizualizare o călatorie de la Beijing la Lhasa cu trenul, un parcurs al orașului vechi cât și peisajul arid și înalt al Tibetului. Fotografiile sunt realizate pe film fotografic alb negru Ilford HP5 care datorită unor aventuri tehnice etalează mici accidente grafice ce completează spațiul vizual într-un mod neconvențional.

Andrei Budescu este artist vizual, locuiește în Cluj-Napoca și este cadru didactic în cadrul Departamentului Foto-Video Procesare computerizată a imaginii al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca.

www.fotografic.ro 

Expozitia face parte din proiectul Futures- European Photography Platform cofinanțat de programul Creative Europe al Uniunii Europene.

Futures este o nouă platformă de fotografie care sustine programele de resurse și talente ale principalelor instituții de fotografie din întreaga Europă, pentru a spori capacitatea, mobilitatea și vizibilitatea artiștilor selectați.
Futures este o inițiativă a Platformei Europene de Fotografie si are 10 membri fondatori. Membrii sunt : The British Journal of Photography (UK), CAMERA (IT), Hyères Festival (FR), FOMU (BE), Fotofestiwal Lodz (PL), PHotoESPAÑA (ES), PhotoIreland (IR), Photo Romania Festival (RO), Robert Capa Contemporary Photography Center (HU), UNSEEN Festival(HOL) and Triennial of Photography Hamburg (DE).

Partenerii Futures Photo Galery din Salina Turda sunt : Primaria Turda,Salina Turda, CEWE FOTOCARTE.

Evenimentul face parte din proiectul Photo Romania Festival 2018 si este finantat de Primaria si Consiliul Local Cluj Napoca.

Locația: Salina Turda