CAUTĂ

aReal, expoziție foto - Dorel Găină și Mira Marincaș

aReal, expoziție foto - Dorel Găină și Mira Marincaș

Puteam să organizăm o nouă ediție a Photo Romania Festival fără să-l avem alături de noi pe artistul fotograf Dorel Găină? Răspunsul nostru este nu. Tu ce părere ai?

Iată de ce te invităm la expoziția aReal semnată de Dorel Găină și invitata sa Mira Marincaș.

Iată cum descriu autorii proiectul aReal pe care îl susținem anul acesta la festival sub forma unei expoziții de zile mari :-)

(...) elementele conceptuale, tehnice și expresive necesare unui discurs vizual, de sursă și resursă fotografică, în care onorarea și celebrarea tradiției fotografiei directe se conjugă cu perenitatea investigării și interogării minunilor și tainelor, bucuriilor și tristeților din lumea ce ne înconjoară.

Te așteptăm cu drag!
 

Despre autori

Fotografia, pentru mine, este una din modalitățile de-a accesa tainele lumii, prin și dincolo de evidențele de real.  Gândirea și fapta fotografică se alătură astfel pasiunii și preocupării pentru tainele ființei și ființării, de la magia șamanică la filosofiile Orientului, cu precădere pasiunea și preocupăriile fiind îndreptate către gândirea și spiritul Zen.  În fapta fotografică mă aplec, de la concept la realizare, asupra celebrării vechilor procedee fotografice împletind elementele de tradițional cu experimentele novatoare neconvenționale și cu asocierea diferitelor direcții ale fotografiei clasice și contemporane cu teritoriile experimentale ale artelor vizuale. 

Mira Marincaș

 

Pasiunea mea pentru fotografie se conjugă complicat și complex cu alte numeroase pasiuni, îndrăgiri, chiar iubiri. În toate acestea și desigur punctual în fotografie se conjugă însă uimirea față de ipostazele vizualului cu cele ale emoției povestirii. Astfel iubesc și practic cu multă bucurie toate genurile fotografiei și multe secvențe din artele vizuale tradiționale și din cele noi. Dacă zilnic înregistrez în ceremonii ale fotografiei directe tot ceea ce mă înconjoară la nivelul de lucrări finite sunt, de o perioadă și, bănuiesc, pentru încă o bună perioadă fascinat de ceea ce numesc a fi trans-fotografie, de declinăriile colajului fotografic și de parteneriatul de diferite grade dintre fotografie și artele vizuale contemporane.

Dorel Găină

 

Locația: Galeria Wincon