CAUTĂ

Luiza Marinaș

Data: Sâmbătă, 13 Mai | Categorie: Eveniment
Luiza Marinaș

Luiza Marinas este un fotograf român, înclinat spre artă plastică, fotografie conceptuală, portret, documentar și fotografia de călătorie. Și-a început călătoria în fotografie în 2007, când a decis să surprindă în imagini locurile în care călătorea în acel moment. Ea a călătorit și fotografiat oameni și locuri din România, Mongolia, Nepal, Argentina, India, Vietnam, Sri Lanka, Thailanda, Iordania, Islanda, Groenlanda și multe altele. Dar fotografia de călătorie nu a fost suficientă, așa că a început să se provoace cu diferite proiecte. Astfel a început o călătorie frumoasă în lumea artei plastice și a fotografiei conceptuale.

Fotografiile ei au fost publicate în numeroase publicații precum National Geographic, Foto4all, www.nikonisti.ro, MyPortraitHub.com, Professional Photography UK, Bored Panda, Fine art Photography, Blur Magazine, Dodho Magazine și Vogue Italia.

Este autoarea mai multor expoziții personale și de grup în România și în străinătate. Cele mai recente expoziții sunt „Mongolia”, „Prin ochii ei” din Cluj-Napoca și „To respira prin culoare” realizate în colaborare cu Asociația Română de Educație în Alergie (AREA).

Luiza are mai multe premii de fotografie, inclusiv locul 3 la National Award, la Sony World, Photography Awards, 2014, Monochrome awards 2022, IPA Awards 2022, Shoot the frame 2016, 2019 și 2020.

Luiza spune că fotografia a ajutat-o să cunoască multe locuri, oameni, culturi, obiceiuri pentru a se cunoaște pe ea însăși. Iar studiul fotografiei cu tot ceea ce a presupus ea - partea tehnică, estetică, simbolică, conceptuală a dus-o într-o lume în care analiticul se îmbină cu creativitatea într-un mod fascinant și ea simte că rămâne un explorator fidel incurabil al acestui pământ.

Locația: Negative by Grain Lab, Ioan Ratiu 10, Cluj