CAUTĂ

Futures Photography

Data: Sâmbătă, 13 Mai | Categorie: Concursuri
Futures Photography

FUTURES este o platformă de fotografie cu sediul în Europa, care reunește comunitatea mondială de fotografie pentru a sprijini și a promova dezvoltarea profesională a artiștilor emergenti din întreaga lume. Din 2017, își propune să adauge valoare pe termen lung în abilitarea fotografilor timpurii și la mijlocul carierei – lansând inițiative pentru a-și promova munca și oferindu-le acces la o rețea fără precedent de profesioniști, piețe și public.

Cine suntem noi
FUTURES caută să încurajeze modalități noi și aventuroase de a îmbunătăți relația vitală dintre artiști și industrie prin crearea unui ecosistem care permite și stimulează polenizarea încrucișată, devenind în același timp sursa de bază pentru fotografia emergentă din întreaga lume. FUTURES a crescut de la 13 la 19 membri, acoperind întreaga gamă a peisajului fotografic contemporan european. În prezent, platforma atrage și colaborează cu un consorțiu de următoarele instituții de artă din Europa pentru a amplifica talentele emergente în fotografie: CAMERA - Centro Italiano per la Fotografia (IT), Centre Photographique Rouen Normandie (FR), Copenhaga Photo Festival (DK), Trienal of Photography Hamburg (DE), Der Greif (DE), FOMU (BE), FOTODOK (NL), Fotofestiwal Lodz (PL), Fotogaleriet (NO), Fotograf Magazine (CZ), Fotografska Udruga Organ Vida (HR), ISSP (LV), PhotoEspaña (ES), PhotoIreland (IE), Photo Romania Festival (RO), Plataforma de Fotografia Ci.Clo (PT), Robert Capa Contemporary Photography Center (HU), Void (GR) și membrul nostru de cercetare, Eurokleis S.R.L. (ACEASTA)

Cum functioneaza
În fiecare an, membrii Futures nominalizează un grup de artiști care să se alăture platformei. Reunind o mulțime de resurse și expertiză curatorială, fiecare talent selectat de membri obține acces la o rețea fără precedent de profesioniști, piețe și public. Platforma își propune să stimuleze economia fotografică de jos în sus prin extinderea pieței. A fi selectat în cadrul Futures este o dovadă a calității artiștilor și le crește oportunitățile comerciale.

Ce facem
Futures organizează o serie de evenimente în toată Europa în fiecare dintre țările sale membre, activități online de dezvoltare profesională și artistică și colaborare între profesioniștii în artă și talentele noastre. În fiecare an, toți sunt reuniți la evenimentul principal Futures din al doilea semestru. În acest eveniment anual, Futures oferă workshop-uri, recenzii de portofoliu, sesiuni de coaching, expoziții și multe altele.

 

Locația: Negative by Grain Lab, Ioan Ratiu 10, Cluj