CAUTĂ

„Dincolo de lumină și umbre” - lansare album foto

Data: Sâmbătă, 21 Octombrie | Categorie: Eveniment
„Dincolo de lumină și umbre” - lansare album foto

În 21 octombrie lansăm albumul foto „Dincolo de lumină și umbre” semnat de catre Irina-Maria Barbir și Alin Barbir.

 

Albumul conține 60 de fotografii realizate de către Alin Barbir cu texte scrise de către Irina-Maria Barbir în limbile română, engleză și franceză.
 

Ca să-ți deschidem apetitul și să știi ce te așteaptă la eveniment, lăsăm aici o scurtă descriere scrisă de Anca Măniuțiu, conferențiar la Facultatea de Teatru și Televiziune de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca.

Ce ne dezvăluie acest splendid album, dincolo de lumină și umbre? O lume labirintică, în care cuvântul  se îngemănează cu imaginea, dezvăluindu-ne un joc de oglinzi care devine adesea un palimpsest, având când simplitatea și puritatea ascetică a unei epure japoneze, când urzeala barocă a unei mizanscene teatrale sau pur vizuale.

Lumea imaginilor lui Alin Barbir, însoțită de haiku-urile sau de poemele mai elaborate ale Irinei Barbir, este o lume care reflectă misterul existenței, miracolul vieții, dar și prezența implacabilă a morții, a degradării, a haosului. Există în aceste fotografii o latură spectrală, care atenuează materialitatea unui cadru și relativizează certitudinea percepției noastre. De cele mai multe ori, privirea lui Alin Barbir nu este aceea a unui împătimit al materiei, al palpabilului, al rațiunii avide de răspunsuri definitive, ci aceea a unui spirit îndrăgostit de enigme. 

Locația: Wincon