CAUTĂ

Seminar prelucrare foto

Seminar prelucrare foto

Seminat prelucrare foto:

Este foarte intalnita expresia „fotografie direct din camera“ adica o fotografie exact cum a „prelucrat-o“ camera foto, cu algoritmul pe care producatorul l-a implementat in camera foto. 
Fotograful nu-si arata „maiestria“ daca abordeaza in aceasta maniera fotografia pentru ca efortul de creatie a oricarui fotograf are doua parti esentiale, ambele implicand creativitate in egala masura: fotografierea in teren si prelucrarea fotografiilor pe calculator.
Acesta este motivul pentru care producatorii de camere foto au implementat fisierul raw - captura neprelucrata de pe senzor - si nu doar fisierul jpg. Daca fisierul jpg este un fisier finit (asupra lui s-au aplicat prelucrari de catre algoritmul de lucru al camerei) fisierul raw este unul deschis prelucrarii si interpretarii de catre fotograf. Ca si in cazul laboratorului umed, prelucrarea raw-ului este a doua parte a interpretarii pe care fotograful o da fotografiei sale.
Va propunem un seminar de 8 ore, sustinut de fotograful Mihai Moiceanu, in care veti invata pasii necesari pentru a „developa“ un fisier raw intr-o fotografie care sa exprime pe deplin viziune fotografica a autorului.
Fiecare participant va avea propriul laptop pe care va avea instalat unul din programele de prelucrare raw: Lightroom sau Capture One Pro. In cazul Lightroom acesta va trebui sa fie la zi cu update-urile pentru a exista compatibilitate. Programele pot fi descarcate in varianta „trial"
De asemenea fiecare participant va avea minim 10 fisiere raw, cat mai diverse, ce vor fi prelucrate in cadrul seminarului.

Mai multe despre portofoliul fotografului Mihai Moiceanu, aici

Structura seminarului:

9.00 - 13.00

  • prezentarea instrumentelor de prelucrare raw: Capture One Pro, Lightroom, Aurora HDR 2018, Noiseless Pro
  • lucru in comun toti participantii pe aceeasi imagine raw
  • spatii de culoare, profile de culoare, 

13.00 - 14.00 Pauza de masa (in costul seminarului este inclusa si masa de pranz).
14.00 - 18.00

  • prelucrarea fotografiilor aduse de participanti impreuna cu acestia, fiecarui participant fiindu-i rezervat 1/2 ora.

 

 

Locația: Photo Hub